Subtitrare Supernatural - 4×17 t’s a Terrible Life

Subtitrare Supernatural - 4×17 t’s a Terrible Life
Sezonul 5 episodul 17 Supernatural

Download subtitrare


Dean Smith - A well respected man!

O noua aventura dintr-un univers alternativ in care fratii Winchester sunt personaje principale. De data asta avem parte si de o inversare de roluri si evident o noua viata, una teribila. In cazul in care nu ati facut pana acum conexiunea si nici nu sunteti fani ai filmelor clasice, e bine de stiut ca Sera Gamble, scenarista on-duty, s-a inspirat dupa unul dintre cele mai celebre filme clasice It’s a Wonderful Life. De data asta Dean Winchester este in locul lui James Steward si invata pe propria piele ca exista si lucruri mai rele decat sa fie vanator.

Unul dintre aceste lucruri este sa lucrezi intr-o corporatie, de la 9 la 5, sa lasi rutina sa se instaleze in viata ta, sa te preocupe profitul, portofoliul de clienti si cum sa iti detoxifiezi organismul. Yeap, Sam si Dean au doua slujbe plictisitoare, cam ca majoritatea!
Remarcabil modul in care au prezentat mediul de lucru al angajatilor Sandover si pe cei doi frati pusi in doua situatii total diferite. Dean este de data aceasta creierul iar Sammy este cu muschii! Dean este cel care a terminat la Stanford si lucreaza ca si manager in timp ce Sammy se multumeste cu un job plictisitor la suport tehnic.

Smith and Wesson
Se pare ca cei doi frati sunt predestinati sa aiba nume de arme. Daca Winchester nu poate fi, atunci Smith si Wesson devin disponibile, iar Wesson e un nume pe care Sammy nici macar nu-l place. Dean este un personaj total schimbat, nimic din el nu aduce aminte de vanatorul experimentat pe care il stim cu totii. Dean Smith bea cafe latte dimineata (Dean Winchester e fan black coffe), nu asculta muzica rock, conduce un Prius, poarta costum si cravata, parul gelat si se simte bine petrecand toata ziua la birou, jucand golf si vorbind la telefon. Este precaut si ii place sa gandeasca inainte de a face un lucru. Daca stau sa ma gandesc putin, Dean are pasiunile lui Sam, nu Sam din prezent ci pustiul de la inceputul sezonului, cel care facuse tot posibilul sa aiba o viata normala.
Sam are insa ceva din fratele sau si aici ma refer la modul in care se ghideaza in viata, dupa instinct! Uraste rutina, este imprudent si curios si se simte atras de o viata in care sa-si faca singur propriile reguli!

Angel or not, I will stab you in your face…

Aveam nevoie de un episod mai “light”si mai ales de un episod in care Dean sa primeasca una dupa ceafa si sa isi dea seama ca este timpul sa faca ceea ce trebuie sa faca si sa nu sa se mai compatimeasca. Da, a trecut prin clipe inimaginabile si ii inteleg frustrarea, disperarea si durerea dar Dean Winchester poate depasi astfel de momente. Si se pare ca acesta a fost episodul in care l-am primit pe vechiul Dean inapoi. Inca mai are probleme si unele extraordinar de grave dar si-a gasit puterea sa le infrunte. Era nevoie ca Dean sa se convinga singur ca el a fost destinat sa fie vanator. Ii curge sange de vanator prin vene si are un destin de indeplinit. Chiar daca uneori viata pe care o duce este grea, e o viata mai frumoasa decat a multora. Ca extra bonus, conduce o masine superba si este inconjurat de femei. Iar ingerul Zacharias i-a dat posibiliatatea sa descopere singur ceea ce il reprezinta. La urma urmei, scopul scuza mijloacele!
Mi-a placut Mr Adler, seful lui Castiel, ingerul care a simtit nevoia sa intervina personal si sa-i dea lui Dean puterea de a continua lupta. Nu a simpatizat cu Dean, din contra, s-a cam amuzat pe seama lui, a stiut sa atinga exact punctele sensibile ale acestuia si mai mult de atat, ni l-a adus pe vechiul Dean inapoi! Gotta love this angel! :)
Pentru a n oara, o sa aduc in discutie talentul celor doi actori, Jensen Ackles si Jared Padalecki care au reusit sa interpreteze roluri diferite, practic inversate. Jensen a fost doua persoane diferite in episodul acesta iar trecerea de la Dean Smith la Dean Winchester a fost vizibila mai ales in voce si in expresiile faciale la care acesta se pare ca a devenit maestru. Iar Jared ne-a delectat din nou cu “the puppy look”, o privire pe care cred ca ultima data am vazut-o in Metamorphosis!

sammy-cu-sange-e-fata.pngbuze-roz.pngsammy-si-telefonul-buclucas.png

Nu au lipsit nici scenele sau replicile amuzante si trebuie sa recunosc ca au fost delicioase. Astfel, pe lista aceasta pot bifa:

  • numele baietilor: Smith si Wesson
  • Ghostfacers, cei pe care Dean ajunge sa-i admire si mai mult de atat, sa ia lectii de la ei. La asta adaugam si “aprecierile” Ghostfacerilor la adresa Winchesterilor si faptul ca Sam si Dean nu aveau nici cea mai vaga idee ca ei sunt cei atat de frumos insultati.
  • ticul verbal al lui Dean “Right?” si stilul de viata pe care acesta il duce.
  • povestea celor doi frati: Dean a terminat Stanford, tatal sau este Bob (uncle Bobby), mama Ellen si sora, nimeni alta decat Jo! Sam s-a despartit de logodnica sa Madison (varcolacul din Heart), dar cand a sunat-o a dat peste un cabinet veterinar.
  • Dean spunandu-i lui Sam Sammy si replica lui Sam: Don’t. Ok, Sammy, stim cu totii ca doar Dean are voie sa-ti zica asa, asa ca nu ne-ai convins ca nu-ti place.

  • colegul lui Sam, cel care facea nota discrepanta cu toti acei operatori imbracati toti la fel.
  • replica lui Ian: I mean, thank God we got Harry Potter here to save us from the Apocalypse! Asta inseamna ca Dean e Ron? Sau Hermione? Da, am luat-o razna! :)
  • recunosc, m-am simtit bine sa-i vad pe Sam si Dean atat de nestiutori intr-ale vanatului si mai ales luand lectii de la “idiotii secolului!”
  • buzele cam prea roze ca sa fie naturale ale lui Dean Smith (m-am uitat de multe ori, trust me, e rujat!)
  • reactia lui Sam cand Dean l-a intrebat daca a spart conturile de email ale colegilor sai!
  • reactia lui Sam cand a fost in lift si era stropit de sange. Oricine a vazut filme horror si este o scena cu cineva si un lift blocat intre etaje stie ce o sa se intample. Se pare ca si Sam avea o mica banuiala din moment ce ezita sa paraseasca liftul! Nu ca nu ar fi avut motive!
  • replica lui Dean: nu vrei sa vanezi fantome fara o asigurare medicala! :)
  • reactia lui Sam care nu a mai rezistat si si-a distrus telefonul. Nu aveti idee de cate ori mi-am dorit sa fac si eu asta :) ! Pacat ca nu am vazut episodul asta pe cand lucram intr-un loc asemanator. Poate m-ar fi ajutat sa-mi dau demisia mai devreme! :)
  • Dean insusi. Nu ma refer la Dean Smith ci la Dean cel care se trezeste din universul asta alternativ si realizeaza ca poarta costum si cravata si mai ales ca moare de foame! A uitat de caffe latte si de detoxifiere, de salata si probabil viseaza la o masa copioasa, plina de carbohidrati!
  • Sam incercand sa stea comod in acel cubicle minuscul si mini-vampirul de pe biroul sau!

sam-dean-si-fantoma.pngtare-poza.pngvlcsnap-55449.png

Cazul a fost interesant si e bine de remarcat ironia fina care se ascunde in spatele acestui episod! Nu sunt putini cei care lucreaza intr-o corporatie si care au fost atinsi prin acest episod. Mi-a placut felul in care baietii au descoperit ca au anumite skills-uri de vanator desi nici unul nu-si aducea aminte viata pe care au dus-o. Sam a capatat noi abilitati la desen, pentru ca ultimul sau desen, cel din Bedtime story, sa zicem ca nu era tocmai material de expozitie! :)

Si ca tot este vorba de Sammy, povestea sa este si cea care mi-a ridicat niste semne de intrebare in acest episod. El este cel care are vise cu anumite momente din viata sa, este cel care ii spune fratelui sau ca simte ca e ceva in sangele sau si ca are impresia ca el trebuie sa aiba alt scop in viata,. Sam este predestinat sa faca altceva si nu se simte comfortabil cu viata normala pe care o duce, este cel care cere bere si cel care renunta primul la stabilitate doar pentru a-si urma chemarea sangelui, desi nu are nici cea mai vaga idee ce ar putea face.

It’a a terrible life este un episod care face legatura intre un episod clasic si unul care pune story-arc-ul in prim plan. Face parte din categoria episoadelor cu un univers alternativ si sunt multe showuri care au realizat astfel de episoade, cel mai cunoscut fiind Buffy, the vampire slayer. Supernatural este la al doilea episod de acest fel, primul fiind excelentul What is and what should never be.

One gone, 5 more to go! Ne intalnim saptamana viitoare cu episodul The monster at the end of this book, ultimul inainte de o noua pauza ne-binevenita! Pentru o analiza mai detaliata, va invit sa cititi cronicuta BelladonneiRip aici si sa va delectati cu unul dintre cele mai bune intro-uri din Supernatural :) . Da, ma refer la o zi din viata lui Dean Smith, derulandu-se perfect pe melodia celor de la The Kinks - A well respected man! Great choice of music!

de pe tvblog.ro


ANUNT IMPORTANT !! ATENTIE !! :)

Televizoru Feed Burner

Scrie adresa ta de email si te anunt pe email cand apare ceva nou pe site :

 
TV ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates